Mevrouw L. Kromhout – Lunchvlucht

kromhout

“Wel een heel speciale lunch ! Altijd al van vliegen gehouden, maar dit had ik niet verwacht! Als verrassing voor mijn verjaardag werd ik door mijn man “ontvoerd” voor een lunch ergens midden in het land. Mijn verbazing was groot op het moment dat wij het vliegveld Lelystad opreden. Daar werden wij verwelkomd door een uiterst charmante jongeman die voor mij uitnodigend de deur open hield van een helikopter.

Dit had ik echt niet verwacht. Wat is het beeld vanuit een helikopter anders dan vanuit het vliegtuig. Het gevoel dat je de koeien zo kan aanraken. Spannend was het moment dat de helikopter op de landingsplek boven het water neer gezet moest worden. Na een voortreffelijke lunch bij de Koperen hoogte in Zwolle gingen we als echte VIP’S de lucht weer in en hebben nog een prachtige rondvlucht boven ons mooie Nederland gemaakt. Mijn man had mij niet meer kunnen verrassen met deze mooie dag.”

Jakko Gouwerok – Rondvlucht

jacco

“Wat een ervaring! Een vlucht met een vliegtuig is inmiddels een ‘praktische reisvorm’ geworden, een vlucht met een helikopter zal mij, denk ik, nooit vervelen! In de zomer vlogen we via de Zeeuwse eilanden, noordwaarts langs de kustlijn, boven de Deltawerken, zwaaiende strandgangers, de uitgestrekte duinen, fantastisch.. Het directe contact met ‘beneden’ is erg bijzonder. Een vertrouwde en behendige piloot maakt de vlucht veilig en comfortabel. Captain Houtenbos, nogmaals bedankt! ”

Eric Welboren – Rondvlucht

Eric W

“Als groot luchtvaart liefhebber, gaat mijn interesse nadrukkelijk uit naar alles wat met vliegen te maken heeft. Nu had ik al (mee-)gevlogen met veel typen passagierstoestellen, een aantal propeller toestellen en een simulator maar no nooit in een helicopter. Hierin kwam in september 2015 verandering, toen ik met helicopterpiloot  een vlucht maakte in een BO-105 vanaf Lelystad Airport naar Maastricht Airport en via Rotterdam terug. Tijdens de vlucht de meest waanzinnige uitzichten gehad en veel bekende punten in Nederland vanuit de lucht kunnen bekijken. Eén en ander voorzien van geanimeerde toelichting van de piloot, Chris Houtenbos. Chris vertelde daarnaast uitvoerig over de (technische) achtergrond van de uit te voeren manoeuvres.

Chris heel hartelijk dank voor deze onvergetelijke experience! Ik boek graag nog eens een vlucht bij je!”

Emmelot van der Borden – Rondvlucht

“Ha zwager!

Wat een geweldige ervaring met jou als piloot heb ik gehad. Aan iemand die zo serieus is al jij, vertouw je je leven met een gerust hart toe op die hoogte! Je hebt mooie locaties laten zien vanuit de lucht.

Het was enorm genieten om met jou mee te mogen vliegen. Een ervaring die ik niet snel meer zal vergeten. Gelukkig heb ik genoeg foto’s gemaakt vanuit de heli.

Nogmaals dank!”

Hans de Jong & Niels Greidanus – Trainingsvlucht

hans

“10 oktober 2015 heb ik tezamen met vriend Niels een helikopter vlucht mogen ervaren met Chris en zijn instructeur Rob. in eerste instantie was deze vlucht bedoeld als trainingsvlucht voor Chris waarmee hij vlieguren zou maken en  waarbij hij uitsluitend en alleen op de instrumenten zou vliegen van Lelystad naar Rotterdam. Echter was het die dag stralend, bijna zomers weer, met een zicht van zeker 10 km; die vlieger ging dus niet op. Echter wij zijn wel naar Rotterdam gevlogen o.a. over stadion de Kuip. Ter plaatse bedacht de instructeur dat Chris een soort landing zou maken/ simuleren op vliegveldzestienhoven/ airport Rotterdam, waarbij hij gelijk zou opstijgen omdat een verkeersvliegtuig achter hem zat en de landingsbaan nodig had;. Chris heeft dat tot tweemaal toe geoefend.

Vervolgens zijn we teruggevlogen naar Lelystad alwaar de instructeur bedacht om 1 motor uit te etten opdat Chris een soort noodlanding kon maken. Ook die opdracht volbracht hij perfect.

Mij leek mede gelet op de instructeur dat Chris zich goed van zijn taak kwijt en erg geschikt is als piloot. zonder ingrepen, sterker nog geen ingrepen van instructeur, heeft hij de vlucht en opdrachten uitgevoerd. Navraag later bij de instructeur bracht naar voren dat Chris uitermate geschikt is als helikopterpiloot.

Chris valt dan ook voor een ieder aan te bevelen.

top

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen